Hjem på budsjett

Modul 1: Oppsummering & oppgaver

I denne modulen har vi snakket om planlegging, motivasjon og hva du må gjøre for å oppnå garantert suksess. Hvorfor du skal planlegge og hvilke av målene er kortsiktige og hvilke er lange? Flere hjelpeark og skjemaer er lagt med for å hjelpe deg videre med fornyelse av hjemmet.

Ekstra viktig er det å lage moodboard når du skal designe et rom, enten du lager det digitalt eller fysisk. Samle sammen bilder av alt det du liker og se hva som passer godt sammen, finner du en helhet i det du har plukket ut?

Når du vet hvilken stil du vil gå for og hvilke typer møbler og dekor du vil ha må vi gå fra den kreative delen, til den litt mer praktiske. Nå må vi tenke tall og kostnader. Kan man finne billigere re-produksjoner andre steder? Kan du endre noe du allerede har? Start med å fylle ut der du kan i prosjektplanen og jo mer info du får under prosessen, legg det til i prosjektplanen.


Oppgaver

Før du mottar modul 2 i neste uke anbefaler jeg deg å gjøre disse oppgavene.

  1. Ta på gjestebriller og gå på visning i eget hjem. Hva er det du legger merke til hvis du skal være litt kritisk? Er det bokser som står fremme? Mye utstyr på toppen av kjøkkenskapene? Mye som står unødvendig fremme?
  2. Gjør som en profesjonell interiørdesigner og lag et moodboard for de rommene du ønsker å endre. Ukritisk legg frem alle bilder og stiler du liker, og fremover kan du barbere ned til topp 10, deretter topp 5. Hva står du igjen med? Ser du den røde tråden?
  3. Last ned og fyll ut prosjektplanen. Bli kjent med alt du planlegger, sett tidsfrister og regn ut kostnader.